Sărbătorește venirea primăverii cu activé FiberShake!

Odată cu sosirea primăverii, încet-încet ne pregătim cu toții să fim mai activi și să petrecem mai mult timp în aer liber. Primăvara este perioada trezirii din melancolia iernii, motiv pentru care este deosebit de important să mâncăm sănătos. Alimentația sănătoasă ne ajută să depășim cât mai repede astenia de primăvara și să ne bucurăm de vremea bună, alături de cei dragi. 

Pe lângă mâncatul conștient și motivația să păstrăm un stil de viață sănătos, în cultura noastră avem câteva obiceiuri și tradiții care ne ajută să ne petrecem primele zile însorite din primăvară luând parte la activități plăcute, care ne aduc fericire și o stare de bine. 

De aceea, ne-am gândit să vorbim puțin despre primul gând care ne vine în minte pe 1 Martie: mărțișorul.

Haideți să vedem care este relația dintre sănătatea noastră și obiceiurile de primăvară.

Tradiții și obiceiuri de Mărțișor

Mărțișorul, un cunoscut simbol al primăverii, este o ocazie specială de a oferi cuiva drag un cadou care aduce belșug, noroc și sănătate. În cultura noastră, există mai multe obiceiuri, tradiții și superstiții legate de Mărțișor. 

Așa că, v-am pregătit o listă cu tradițiile cele mai cunoscute, dar și câteva obiceiuri mai puțin cunoscute:

 

- Culoarea albă a șnurului simbolizează masculinitatea, pacea și puritatea, iar culoarea roșie este asociată cu pasiunea, bucuria și senzualitatea femeilor

- În unele localități din Transilvania, mărțișoarele sunt legate de uși, ferestre sau de coarnele animalelor ca să sperie duhurile rele și pentru a preveni bolile.

- În județul Bihor se spune că, dacă te speli cu apa de ploaie căzută pe 1 Martie, te vei bucura de sănătate tot anul.

- În Banat, pe 1 Martie fetele se spală cu zăpadă ca să fie frumoase și iubite.

- În zona Dobrogei, fetele poartă mărțișorul până la sosirea cocorilor. După sosirea cocorilor, fetele aruncă mărțișorul în aer pentru ca fericirea lor să fie înaripată. 

    Voi cum sărbătoriți sosirea primăverii? Nu ezitați să ne împărtășiți tradițiile și obiceiurile din regiunea voastră în secțiunea de comentarii!

    Sărbătorește venirea primăverii cu activé FiberShake!

    Pe lângă obiceiurile de 1 Martie, este necesar să facem câțiva pași și pentru menținerea unui stil de viață sănătos pe tot parcursul anului. Din fericire, activé FiberShake, creat folosind doar ingrediente naturale, oferă o alternativă sănătoasă care să înlocuiască mesele sau gustările nesănătoase din timpul zilei. Având un conținut ridicat de fibre și proteine esențiale pentru organismul tău, activé FiberShake îți oferă plusul de energie de care ai nevoie la început de primăvară.

    Dă startul primăverii cu motivația reînnoită pentru a duce un stil de viață mai sănătos și profită din plin de zilele însorite!

    Pentru a sărbători împreună venirea primăverii, ne-am gândit să vă oferim un mic cadou, în semn de mulțumire pentru încrederea acordată produselor noastre! 

    Așa că, dorim să vă aducem zâmbetul pe buze cu un mărțișor artizanal, realizat din porțelan de către atelierul Blue Petal. Până pe 8 martie, la fiecare comandă trimitem separat și un mărțișor. Vă dorim să aveți parte de o primăvară plină de energie, sănătate, soare și bucurie!

    ȚI-A PLăCUT ARTICOLUL? Încearcă cele mai delicioase 8 arome ale noastre într-un singur pachet starter și experimentează efectul magic al fibrelor! 🙈 🙈 activefibershake.ro Premium Selection
    ⭐⭐⭐⭐⭐
    2015 recenzii

    Urmărește-ne pe Instagram

    Urmărește-ne pe Instagram dacă nu vrei să ratezi noutățile.

     

    Coș

    Închide