De ce nu folosim îndulcitori artificiali la FiberShake?

De ce nu folosim îndulcitori artificiali la FiberShake? - activefibershake

Așa este, FiberShake nu conține deloc îndulcitori artificiali.

Mulți s-ar putea întreba de ce este atât de dulce și totuși sănătos FiberShake. FiberShake-urile sunt preparate exclusiv cu îndulcitori naturali, prietenoși cu flora intestinală, precum eritritol, ștevie și doar 1 gr de zahăr adăugat. 😋


De ce nu există îndulcitori artificiali în componența sa? Ei bine, iată de ce:👇🏼

Îndulcitorii artificiali pot schimba flora bacteriană intestinală!

Majoritatea îndulcitorilor artificiali trec pur și simplu prin sistemul digestiv și ies nedigerați (1). Cele mai recente cercetări, sugerează că aceste substanțe pot modifica flora bacteriană intestinală și pot cauza probleme de sănătate.


Cei mai frecvent folosiți îndulcitori artificiali sunt:

- aspartam 
- sucraloză 
- zaharină 
- ciclamat  
- acesulfam-K

     

    Am scris anterior despre câteva experimente interesante care au cercetat lumea ciudată a florei noastre intestinale. Într-un experiment, zaharina a redus numărul unor bacterii benefice din flora intestinală a șoarecilor (2). Interesant este că atunci când șoarecilor li s-a dat apă cu zahăr, nu s-au observat modificări.

    Totuși, s-a constatat și în cazul oamenilor că, flora bacteriană a celor care folosesc îndulcitori artificiali are un model diferit față de cei care nu consumă astfel de produse. (1, 3)

    Un studiu efectuat pe șoareci a arătat că după 12 săptămâni de consum de sucraloză (care este unul dintre cei mai utilizați îndulcitori artificiali), numărul bacteriilor intestinale a scăzut cu peste 50%.

    Chiar și după o perioadă de 12 săptămâni fără îndulcitori artificiali, numărul bacteriilor „bune” nu a revenit la cel de dinainte. (9)

    Un grup de cercetători a descoperit că la șoareci, consumul de îndulcitori artificiali duce la dezvoltarea intoleranței la glucoză, adică dificultate în menținerea nivelului de zahăr în sânge după consumul de zahăr (2).

    Aceeași echipă de cercetători a mai constatat că atunci când bacteriile intestinale ale unui șoarece suferind de intoleranță la glucoză sunt implantate în intestinul unui șoarece steril (fără bacterii), și acest șoarece va dezvolta intoleranță la glucoză.

    Studiile observaționale la oameni sugerează, de asemenea, că consumul frecvent și pe termen lung de îndulcitori artificiali crește riscul dezvoltării diabetului de tip 2 (4, 5, 6).


    Bacteriile intestinale au un impact asupra greutății corporale și, în general, asupra sănătății.🌱

     

    Am subliniat de multe ori că flora intestinală și bacteriile care trăiesc acolo joacă un rol crucial în multe aspecte ale vieții noastre. Bacteriile intestinale benefice protejează împotriva infecțiilor, produc vitamine și nutrienți esențiali și reglează funcționarea sistemului imunitar și reglarea greutății corporale.

    Dezechilibrul dintre bacteriile intestinale bune și cele rele este numit disbioză. Această stare poate duce la numeroase probleme de sănătate, inclusiv obezitate, diabet și probleme ale pielii. Cercetătorii au descoperit că flora intestinală a oamenilor cu greutate normală diferă semnificativ de cea a oamenilor supraponderali (7). Acest lucru a fost demonstrat printr-un experiment cu gemeni, unde unul dintre gemeni era supraponderal, în timp ce celălalt avea o greutate normală.

    🐭În timpul experimentului, au fost prelevate mostre din flora intestinală a gemenilor și implantate în șoareci cu o flora intestinală „sterilă”, adică lipsită de germeni, astfel încât microbiomii lor erau complet identici. Un grup de șoareci a primit mostre din flora intestinală a gemenilor supraponderali, în timp ce celălalt grup a primit mostre din flora intestinală a gemenilor cu greutate normală.

    Ambele grupuri de șoareci au primit aceeași dietă în timpul experimentului. Grupul care a primit mostre din flora intestinală a gemenilor supraponderali a înregistrat o creștere semnificativă a grăsimilor corporale la sfârșitul experimentului, în timp ce grupul care a primit mostre din flora intestinală a gemenilor cu greutate normală nu a câștigat în greutate, respectând exact aceeași dietă.

    Acest lucru ar putea fi rezultatul faptului că bacteriile din intestinele oamenilor supraponderali transformă mai eficient alimentele consumate în energie, ceea ce înseamnă că cei cu acest tip de flora bacteriană obțin mai multe calorii din aceeași cantitate de mâncare (7,8).


    Dacă dorești să afli mai multe despre reprogramarea florei tale intestinale și cum poți să slăbești fără a număra caloriile, vei găsi multe informații în cartea noastră electronică sau pe blogul nostru!

    Surse:

    Urmărește-ne pe Instagram

    Urmărește-ne pe Instagram dacă nu vrei să ratezi noutățile.

     

    Coș

    Închide